JÁTÉKGÉP BEMUTATÓ – VIDEÓJÁTÉK – CODE: TRINITY

Szerző: | 2018. jan 7. | CSOCSÓ KIRÁLY HIREK

Ebben a bejegyzésben egy új játékgépet – játékot mutatunk be, ami színesíti kínálatunkat. Oldalunkon a Code: Trinity retró videójátékot és részletes leírésát és információit itt találja: Videjáték – Code: Trinity.
Játékgép bemutató – Videójáték – Code: Trinity
Játékgép bemutató – Videójáték – Code: Trinity

A 80′-AS 90′-ES ÉVEK VIDEÓJÁTÉKAI

A videójátékok az utóbbi évtizedekben nagy fejlődésen mentek keresztül. Az okostelefonunkon komolyabb tudású játékok futnak, mint az akkori a játéktermi játékokon. Ma már megmosolyogtató némely korabeli videójáték grafikája, de a 80′-as 90′-es években ez volt a csúcskategória. Ebben az időben alakultak ki viszont a játékok stílusai és fajtái, zseniális olykor érthetetlen ötleteken és inspirációkon keresztül. Ez volt maga a hőskor. A pixeles képeket gyakran ellensúlyozza egy-egy izgalmas játékmenet. Az akkori kor hangulatára és korszellemére is ráérezhetünk általuk.

Retró videójáték esztétikus álló kabinetben
Retró videójáték esztétikus álló kabinetben.
A kezelőfelületen strapabíró jostick és nyomógombok vannak
A kezelőfelületen strapabíró jostick és nyomógombok vannak.

RETRÓ VIDEÓJÁTÉKOK MINDEN KOROSZTÁLYNAK

A Code: Trinity retró videójáték kabinet egy igazi „időgép”. Visszarepít a 80’-as 90’-es évek felejthetetlen korszakába, mintha egy korabeli játékteremben volnánk. Ajánljuk nosztalgiából azoknak, akik még az eredeti arkade gépeken játszottak, valamint azoknak, akik akkor még nem is éltek, így esélyük sem volt kipróbálni ezeket a játékokat, hogy felidézzék egy korabeli játékterem hangulatát. A kabinetbe nem kell és nem is lehet pénzt dobni. A játékok úgynevezett „free” szabad játékra vannak állítva. Amelyik játékhoz pedig kreditre van szükség azokhoz a kredit gombbal lehet bevinni a kívánt számú kreditet. A kezelőfelület plexivel borított a kopás és a karcok ellen. A joystick és a nyomógombok masszív, strapabíró kivitelűek, napi használatra lettek tervezve.

KÉT JÁTÉKOS, AKADÁS NÉLKÜLI JÁTÉK

A Code: Trinity retró videójáték kabinet támogatja a két játékos módot, így akár ketten is játszhatnak egyszerre. A kabinet hibátlan működéséhez komoly fejlesztői munkára volt szükség, hogy a játékok akadás és hiba nélkül fussanak. A feltüntetett játékok mindegyike tesztelve van és tökéletesen működik.

92 akadás nélkül futó retró videójáték
92 akadás nélkül futó retró videójáték.

KEDVENC VIDEÓJÁTÉKAINK

Bemutatjuk egy-két kedvencünket. Válogatás a teljesség igénye nélkül.

DONKEY KONG 3

A Donkey Kong volt az első igazi platform játék. A Nintendo programjában lehetett először platformról platformra ugrálni, ami a játékmenetben újdonság volt, de ami a legnagyobb újítás az a szereplők személyiséggel való felruházása volt. Ebben a játékban szerepel először Mario, hogy megmentse szerelmét Pauline-t. Ekkor még nem Marionak hívták hanem Jump man-nek.

Eredeti Donkey Kong videójáték kabinet
Eredeti Donky Kong 3 videójáték kabinet. Forrás: ebay.com

ASTEROIDS

Az Asteroids videójátékot 1979-ben adta ki az Atari. Az árkád játékok aranykora első nagy slágerei között van. A játékos irányít egy űrhajót egy aszteroida mezőben. A játék célja lelőni és elpusztítani az aszteroidákat és a repülő csészealjakat, miközben semmivel sem ütközik, így teljesíti a küldetést.

Eredeti Asteroids videójáték kabinet
Eredeti Asteroids videójáték kabinet. Forrás: pinballrebel.com

PAC-MAN

Az egyik legismertebb videójáték a világon. Pac-Man születését, a Namco cég flippertervezőjének, Toru Iwataninak köszönhetjük. A játék egy labirintusban játszódik ahova középre egy ketrec lett helyezve, benne a négy szellemmel, akik a falánk gömböcünk életére törnek. A labirintus útvesztőiben lett elhelyezve a pontokat jelentő élelem, melyet Pac-Man mohón kívánt felfalni. A Code: Trinity videójáték kabinetben Ms. Pack-Man videójáték is megtalálható.

Eredeti Pac-Man videójáték kabinet
Eredeti Pac-Man videójáték kabinet. Forrás: doyouevengamebro.net

MICHAEL JACKSON’S – MOONWALKER

1990-ben jelent meg. A játék alapvetően egy platform videójáték, melyben Michael Jacksonnak meg kell mentenie az elrabolt gyerekeket a gonosz Mr. Big-tól, és beépíteni néhány zenész dalainak szintetizált verzióit.

Eredeti Michael Jackson’s – Moonwalker videójáték kabinet
Eredeti Michael Jackson’s – Moonwalker videójáték kabinet. Forrás: tumblr.com

A CODE: TRINITY RETRÓ VIDEÓJÁTÉK KABINET AZ ALÁBBI JÁTÉKOKAT KÉPES FUTTATNI

1942, Aero Fighter 3, Airwolf, Aliens versus predator, Asterix, Bionic Commando, Asteroids, Bomber Man, Boulder Dash, Bubble Bobble, Burger Time, Cabal, Cadillacs and Dinosaurs, Captain America & The Avengers, Centipede, Choplifter, Columns, Donkey Kong, Double Dragon, Dungeon and Dragons – Shadow over Mystara, Dungeon and Dragons – Tower of doom, Dynablaster, Fatal Fury, Fatal Fury 2, Frogger, Ghost n Goblins, Golden Axe, Indiana Jones & the temple of doom, Kangaroo, King of Fighters 96, King of Fighters 97, Knights of the round, Metal Slug X, Moonwalker, Mortal Kombat 1, Mortal Kombat 2, Mortal Kombat 3, Ms Pac Man, NBA jam, Pac Man, Pang 3, Paperboy, Phoenix, Pitfall2, Pig Out, Prisoners of War, Rampage, Rampage World Tour, Robocop, Robocop 2, Samurai Shodown, Samurai Shodown 2, Secret Agent, Space Invaders, Street Fighter 2 Championship Strikers 1945, Super Mario Brothers, Trash RallyTeenage Mutant Ninja Turtles, The Punisher, The Simpsons, Tetris, Undercover Cops, Vanguard, Wizard of war, X-Men, Zaxxon

Pin It on Pinterest

Ossza meg!
Call Now Button