A TRAMBULIN FELHASZNÁLÁSA

Ebben a bejegyzésben a játék történetéről és felhasználásáról olvashat. A bejegyzés segít eldönteni, hogy melyik játékot válassza rendezvényre, tartós bérlésre vagy üzemeltetésre. Oldalunkon a játékot és részletes információit itt találja: Trambulin.

TÖRTÉNETE

Az első modern trambulin elkészítőjének Geroge Nissen-t és Larry Griswold-ot tartják akik 1936-ban készítették el az első modern tarmbulint. Az általuk készített trambulinok gimnasztikai tevékenységekre lettek kifejlesztve, melyek a vízbe való ugrást, illetve a levegőbe való ugrást segítették elő, hogy ez által is emeljék a mutatványok látványosságát.

1942-ben Nissen illetve Griswold létrehozta a Griswold-Nissen Trampoline & Tumbling Company nevű céget, amely megkezdte a trambulinok kereskedelmi gyártását az Amerikai Egyesült Államokban.

A trambulin szinte nélkülözhetetlen egy születésnapról.
A trambulin szinte nélkülözhetetlen egy születésnapról.

FELHASZNÁLÁSA

PILÓTÁK ÉS ASZTRONAUTÁK KÉPZÉSE

A második világháború alatt az Egyesült Államokban pilóták kiképzésénél vették igénybe a trambulinokat. A trambulinok lehetővé tették, hogy a pilóták trambulint használva megtapasztaljanak különböző repüléskor létrejött testhelyzeteket, amelyek megszokására másképp nem lett volna lehetőségük a repülést kivéve. Később a háború után, a Hidegháború idején az amerikai és szovjet asztronauták képzésében használták őket, szintén hasonló célokra.

VERSENYSPORT

A gumiasztal, vagy másnéven trambulin (trampoline) 2000 óta az olimpiai játékokon is szereplő népszerű sportág. A versenyzők egy 6×4 méteres ugróasztalon mutatják be 10 elemből álló gyakorlatukat. Magyarországon 2002-től kezdtek el foglalkozni ezzel a sportággal. Versenyeket rendeznek egyéni, páros, illetve csapat szinten is.

A trambulin számos más sportág segédeszközeként is szerepel. Ilyen sportágak között említhetjük a műugrást, gimnasztikát, tornát is.

SZÓRAKOZÁS, OTTHONI SPORTESZKÖZ

A trambulin napjainkban talán legelterjedtebb felhasználási módja, az a gyerekek szórakoztatását, kikapcsolódását segíti elő. A házi használatra gyártott trambulinok abban különböznek a sport-ban, illetve versenyzésre szánt társaiktól, hogy azok rugói jóval gyengébbek, így az ugrófelület használata nem tesz lehetővé olyan magas szintre való ugrást mint a sportban használtak, ezzel is segítve a felhasználó testi épségének a megőrzését. A házi használatra, illetve főleg gyerekeknek gyártott trambulinok általában védőhálóval is rendelkeznek, amely megakadályozza az ugrófelületről való esetleges leesést.
Napjainkban gyakoriak az úgynevezett egyszemélyes összecsukható trambulinok is, amelyek kiválóak az otthoni fitness, illetve más egészség megőrzésére alkalmas tornagyakorlatok elvégzésére.

AJÁNLOTT OLDALAK

Pin It on Pinterest

Ossza meg!
Call Now Button