A BLACK JACK TÖRTÉNETE

Ebben a bejegyzésben a játék történetét olvashatja. A játékok évezredek óta jelen vannak az életünkben, kialakulásuk ma már történelem. A bejegyzés megváltoztathatja véleményét a játékról. Oldalunkon a játékot és részletes információit itt találja: Casino játékok.

TÖRTÉNELEM

Elődjének a „huszonegy” és a „pontoon” játékok tekinthetők. Kezdetben főleg Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban játszották, Amerikában csak akkor vált népszerűvé, amikor kidolgoztak egy extra nyereményt. Ez volt a Black Jack, amelyet egy pikk ász és egy fekete bubi (pikk és treff is elfogadott volt) kombinációjával lehetett létrehozni, és 10:1 arányban fizetett. A játék elterjedésével ez később úgy módosult, hogy Black Jackhez bármilyen tízes értékű lap és bármilyen ász együttese elég volt, viszont csak 3:2 (másfélszeres) arányban fizettek érte. Ma már minden élő és online kaszinóban ezt a kifizetést alkalmazzák.

Miután Amerikában a 19. század elején betiltották, mint társadalomra káros hazárdjátékot, a Black Jackből igazi alvilági játék lett. A Black Jack feltámadását 1931-hez kötik, amikor Nevada államban legalizálták a szerencsejátékokat, és megszületett Las Vegas.

A Black Jack nem bonyolult, inkább izgalmas.
A Black Jack nem bonyolult, inkább izgalmas.

BLACK JACK TUDOMÁNYOSAN

Elsőként Roger Baldwin volt az, aki tudományos szempontok alapján is megvizsgálta a játékot, a kutatás célja az volt, hogy igazolják, a ház előnye igenis legyőzhető. Eredményeit 1956-ban publikálta, amelyet egyúttal az első tudományos igényű stratégiai útmutatónak is tekintenek a témában. Ez az írás a tudományos közélet érdeklődését is felkeltette, egyre-másra születek a területen végzett matematikai alapú kutatásokról szóló tanulmányok, amelyek közül kiemelkedik minden idők egyik legnépszerűbb Black Jack könyve, a kártyaszámolók bibliája, a Beat the Dealer címet viselő könyv, Edward O. Thorp professzor munkája.

AJÁNLOTT OLDALAK

Pin It on Pinterest

Ossza meg!
Call Now Button