A ZENEGÉP TÖRTÉNETE

Ebben a bejegyzésben a játék történetét olvashatja. A játékok évezredek óta jelen vannak az életünkben, kialakulásuk ma már történelem. A bejegyzés megváltoztathatja véleményét a játékról. Oldalunkon a játékot és részletes információit itt találja: Zenegép.

AZ ELSŐ ZENEGÉP

Az első zenegépet 1889. november 23-án állították fel San Franciscoban. A kezdeti masinák fa dobozok voltak, néhány gombbal. Később egyre több elem (fém, világítótestek, gombok, üveglapok, csövek és egyéb vizuális eszközök) színesítették őket.

 

A zenegépben mindenki talál az ízlésének megfelelő zenét.
A zenegépben mindenki talál az ízlésének megfelelő zenét.

AZ ŐSIDŐKBEN

1890-ben Louis Glass és William S. Arnold Edison fonográfját tovább fejlesztve készített el egy szerkezetet, amely a pénz bedobása után négy cső segítségével szolgáltatta a hangot.
Egyes masinákat olyan karral szerelték fel, amelyek segítségével a hallgatók a kezdő lemezbarázdákba helyezhették a tűt. Már az első gépek képesek voltak arra, hogy több dalt játszanak egymás után. 1918-ban Hobart Niblack talált fel egy olyan gépet, amely már automatikusan játszotta véletlenszerűen a dalokat.

ZENEGÉPEK ELNEVEZÉSE, FEJLŐDÉSE

A zenegép angol elnevezése (jukebox) az 1940-es években született meg, a juke jelentése garázda, gonosz. A zenegépek tulajdonosai számolták, melyik számot hányszor játszották le, és a kevés alkalommal sorra kerülőt folyamatosan lecserélték. 1960-tól már sztereó minőségben szóltak a gépek.

AJÁNLOTT OLDALAK

Pin It on Pinterest

Ossza meg!
Call Now Button